Иако индонезиските власти панично предупредуваат дека ерупцијата на вулканот Агунг може да се случи во секој момент туристите не се воопшто исплашени.

За некои вулканот кој исфрла густ чад и пепел, послужил како совршена позадина за фотографија на Инстаграм. Бидејќи единствениот аеродром на островот е затворен три дена, во малиот егзотичен рај останале заробени околу 150.000 туристи.

Некои тоа време го искористиле да направат фотографија каква што повеќе веројатно нема да имаат можност да направат.

Така, Инстаграм е преплавен од селфи фотографии од туристи кои позираат пред вулканот.

9957

На локалното население не му е баш до фотографирање, бидејќи околу 100.000 луѓе морале да ги напуштат своите домови, а некои експерти предупредиле дека нема да може ни да се вратат.

Во понеделникот индонезиските власти објавиле дека ерупцијата е неизбежна и дека може да се случи во секој момент.

Itnygsphgc-mestanite-vo-strav-begaat-od-grotloto-na-vulkanot-no-turistite-ne-se-mnogu-isplaseni

Вулканот последен пат еруптирал во 1963-тата година, кога настрадале повеќе од 1.000 луѓе.

ifgZcvS0qv-mestanite-vo-strav-begaat-od-grotloto-na-vulkanot-no-turistite-ne-se-mnogu-isplaseni

anaNikolic

misoKovac

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа