За време на летотот голем дел од шумите низ светот изгореа во пожари, а оваа девојка ги повикува сите да не ја уништуваат шумата и во зимските периоди. Студентката од рускиот град Иркуцк одлучила на доста интересен начин да ги заштити шумите.

Имено, младата студентка одлучила да протестира против сечењето на дрвата, а како би го изразила нејзиниот револт, таа се фотографирала гола во шума.

- Не мораме да ги сечеме дрвата за да имаме празнично расположение - рекла Лиана Клевтсова на социјалната мрежа Вконтакте.

Лиана (21) истакнала дека дрвото може подобро да се украси во неговото природно опкружување. За да го покаже тоа, таа отишла во сибирска шума и позирала покрај елката на која имало и лампиони.

Видеото го објавила на социјалните мрежи, а реакциите на луѓето се поделени. Некои сметаат дека таа го искористила ова за да се промовира себе си, додека другите ја поддржале.

Претходно од оваа категорија:

marijaSerif

ZK

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа