26-годишен инженер Винод Кумар, додека одел на работа, бил киднапиран од братот на невестата, кој му се заканувал со пиштол.

Кога не се појавил дома, неговото загрижено семејство ја контактирало полицијата, а дури тогаш некој им се јавил и ги известил за неговата венчавка. Кумар својата невеста ја запознал на венчавка на заеднички пријател.

Во еден момент на снимката се гледа како неговиот роднина му ги брише солзите на лицето, додека тој бара да го остави на мир. Притоа му довикале и роднините на невестата:

"Не си на бесење, туку на свадба".

Во Индија од 2016. година до денес биле киднапирани 3.000 младоженци, а ниеден од тие бракови не бил поништен.

marijaSerif

ZK

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа