Колку богатите немаат претстава за обичните намирници и производи во животот, најдобро може да се погледне во делот на емисијата на Елен Диџенерис со Бил Гејтс, кој гостуваше во нејзината емисија.

Концептот на емисијата едноставен - Елен Диџенерис бара од Бил Гејтс, основачот на Мајкрософт и еден од најбогатите луѓе на светот, да ги погоди цените на намирниците кои "обичните" луѓе секојдневно ги користат.

Доколку се земе во обзир шоуто на Елен, оваа игра е со цел да ја насмее публиката. Бил кој има милјарди на својата банкарска сметка, дека е потполно "опериран" од купувањето на дневните потребни намирници од маркет ни покажува дека тој живее во еден сосема друг универзум.

Кога Бил Гејтс кажува дека ќеса ориз чини пет долари додека вистинската цена е еден долар па публиката почнува да се смее.

- На публиката тоа не му се допадна - усрамено изјави Гејтс.

Меѓутоа, сè се средило на крајот, кога ја погодил цената за конците за заби, кога публиката аплаудирала. Гејтс изгледаше подеднакво изненадено.

Емисијата која е со хумористичен карактер и поголемиот дел со хуманитарни цели, сепак не научи една работа: не потсетува дека милјардерите воопшто не наликуваат на нас.

Тоа е така бидејќи тие имаат огромно богатство со кое можат да си купат сè што ќе посакаат. Сепак на крајо, публиката одлично се забавуваше.

Претходно од оваа категорија:

marijaSerif

ZK

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа