Откако го скршил стаклото на автомобилот и го исфрлил возачот надвор од возилото, Кори Ален Патрик пробал брзо да побегне со автомобилот, но бидејќи не можел да го стартува, тој бил уапсен од полицијата.

bolt078897

Имено, крадецот минатата сабота во Остин нападнал возач на Bolt EV кој бил паркиран и му влегол во автомобилот. Иако возачот на почетокот пружал отпор, кога напаѓачот го скршил стаклото и станал уште поагресивен, сопственикот заклучил дека не вреди да умре поради автомобилот па излегол и му го препуштил местото на Патрик.

Откако поминал некое време во автомобилот, несмасниот крадец истрчал од возилото и почнал да бега, но не стигнал далеку бидејќи целата ситуација ја следел друг маж кој му притрчал на помош на возачот и пробал да го фати Патрик.

Според полицискиот извештај, причината зошто крадецот избегал од автомобилот била тоа што не знаел да го стартува истиот, а сопственикот на електричниот Bolt ѝ кажал на полицијата дека станува збор за возило на кое сепак треба малку да се навикнете.

Но, Bolt EV е исклучително лесен за стартување, но можеби проблемот е во тоа што можеби за придвижување на рачката на менувачот е потребно да се притисне едно копче од страна.

Против 28-годишниот Кори Ален е подигнато обвинение за грабеж со физички напад, за кој во Тексас може да се добие затворска казна во траење до дури 20 години.

Претходно од оваа категорија:

marijaSerif

bikini-kino-milenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа