Кога се во прашање технолошките иновации и достигнувања, Кинезите дефинитивно се ас во тоа поле. За нив, едноставно, како да не постојат граници. Доказ за тоа е најновата технолошка иновација која ја промовираа.

voz.08

Новиот воз кој го дизајнираа и изработија Кинезите може да се движи со брзина од неверојатни 350 километри на час.

Возот е со должина од 415 метри, има 16 вагони и место за повеќе од 1.100 патници.

Дизајниран е и целосно произведен во Кина, која има најголема железничка мрежа во светот, приспособена за брзи возови. Мрежата се протега на 22.000 километри.

Претходно од оваа категорија:

marijaSerif

bikini-kino-milenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа